Besök oss på Malmömässan 29-30 MARS

Ladda ner bifogad inbjudan och registrera dig.

Välkommen –  följ utvecklingen och se det senaste inom mixing och homogenisering.

En mycket aktuell mässa!

På Malmömässan är det återigen dags för process- och industriteknik i två dagar. Processmässan hålls parallellt med bl.a automation, underhåll och logistik. Processdelen är riktad till samtliga branscher där någon form av process (oftast flytande) utförs. I vår monter finner du det senaste för kvalificerade processer inom blandning, dispergering och homogenisering. I första hand för våta  men även för torra processer. En större nyhet är att vi visar en Microfluidizer ”live in action” 

thumbnail_MFICS_9115-LM10-037

Microfluidizer är en processorer som kan homogenisera och finfördela material vid tryck på mer än 2000 bar. Cellulosafibrer är intressanta att bearbeta med denna teknik för att framställa micro- eller nanocellulosa. ”Man ser inte ett barr” efter att maskinen gjort sitt jobb, enkelt uttryckt. Med omfånget i vårt mixerprogram träffar vi som oftast rätt med den specifika utrustning vi föreslår. Vidare ser du en Lightnin Sanitary omrörare helt i syrafast och Dispermixer från Ystral i en genomskuren tank.
Kom in till vår monter F:11 och ta en rejäl titt! Mässbiljett får du via bifogad länk.

Välkommen att fråga oss – utvecklingen går framåt både för oss och dem vi representerar. 

Du kommer att finna både topp- och bottenmonterade omrörare och mixrar. Lightnin, Ystral och Sterimixer i nya utföranden. Med det senaste från våra olika tillverkare kan vi ge dig uppslag för att lösa din processuppgift – oavsett om det är torrt, vått eller tjockt. Eller om du behöver våtmala för att sedan blanda till homogenitet och till önskad viskositet.

Labmixers – all ESCO ranges

Bergius will from now on also represent ESCO-Labor AGs laboratory and pilot plant systems in the Nordic territory. ESCO-Labor AG is placed in the Basel area of Switzerland where they design and manufacture “state of the art” systems for blending and dispersing.

Read more www.escolabor.ch

Especially for difficult mixing tasks of high value products in pharma, cosmetic and food industries. Systems are for heating/cooling, pressure/vacuum and temperature/pH control. Software for process monitoring, torque control, data-logging is also available.
We offer the systems with ESCO controls and anchor scrapers and with Ystral dispersers in volume range from 1 – 20 lit. including jacked glass vessels. Bigger volumes up to 400 lit. is made in stainless steel.
All designed and manufactured according to GMP guidelines. You can download more product info by clicking here or please feel free to contact anders@bergius.se for further info or request for quotation.

Senaste nytt från Microfluidics

Här är den senast utvecklade Microfluidizern. Tekniken bygger på en kammare (Processor) med fast geometri, utan rörliga delar, som med mycket små kanaler genererar extrema tryckfall för den av maskinen pumpade vätskan. Tryckfallen och de ”liquid jets” som uppstår finfördelar och homogeniserar det mesta som passerar till nanometersnivå. Microfluidics teknologi ger en snävare fördelningskurva jämfört med andra sätt att homogenisera.

Ladda ner produktbroschyr »

Modell LM20 som lanseras är lämplig för småskalig produktion när höga krav föreligger på slutlig partikel resp droppstorlek. LM20 är utmärkt för dispersioner, emulsioner, liposomer och cellförstöring. Enheten är försedd med tryck och temperaturavläsning samt demonterbar kylslinga.

 

Sensation&Temptation – Lightnin Mini Lab

Vill Du lära dig mer om ”Fluid Mixing” ?

MobileMiniLabLightnin/SPX visade under ACHEMAveckan ett helt nytt koncept för att utföra tester på plats hos kund. Ett s.k MobileMiniLab är framtaget där man kan mäta och studera allt – precis allt – för den blandnings- respektive omrörningsprocessman tänkt skala upp. Med transparant bytta och möjlighet att ”omplacera mixern” samt växla bottenform, bafflar, mm. plus att kunna testa ett 10-tal olika typer av Lightninpropellrar med olika diametrar och varvtal – så finns det stora möjligheter att få fram den rätta mixern när det väl blir dags att skala upp. Det följer även med analysinstrument för att exempelvis mäta viskositet, densiteter för olika komponenter och torrhalt. Enheten levereras i en ½ fraktcontainer och en applikationstekniker med programvara följer med (vid sidan av).

Är Du seriöst intresserad av att investera i dylika tester – kontakta Anders Dahlqvist på Bergius och få reda på mer samt berätta om ditt intresse och processmål.

Anders nås på 0705-31 51 12.

Microfluidics LM10 visas på mässan

MFICS_9115-LM10-037I monter B:01 presenterar Bergius den senast utvecklade Microfluidizern. Tekniken bygger på en kammare (Processor) med fast geometri, utan rörliga delar, som med mycket små kanaler genererar extrema tryckfall för den av maskinen pumpade vätskan. Tryckfallen och de ”liquid jets” som uppstår finfördelar och homogeniserar det mesta som passerar till nanometersnivå. Microfluidics teknologi ger en snävare fördelningskurva jämfört med andra sätt att homogenisera. Modell LM10 som lanseras är lämplig för småskalig produktion när höga krav föreligger på slutlig partikel resp droppstorlek. LM10 är utmärkt för dispersioner, emulsioner, liposomer och cellförstöring. Enheten är försedd med tryck och temperaturavläsning samt demonterbar kylslinga. Välkommen att ta en titt och se LM10 ”in action”.

Process- Industrimässan i Malmö, 25-26 mars 2015

VÄLKOMMEN TILL VÅR MONTER
på Process- Industrimässan i Malmö 25-26 mars 2015

Här får Du se det senaste för svåra fall inom blandning och dispergering. Mest för flytande processer men även för torra och icke flytande. 

Med nyheter från våra tillverkare kan vi ge uppslag och idéer för att lösa dina blandningsfall på bästa sätt, oavsett om det är vått eller torrt! 

Nytt är att vi säljer blandare från Winkworth, viktigt om du arbetar med tröga material. Du ser även en magnetdriven Sterimixer och en Lightnin med rostfri drivenhet på en tank.

Ladda hem och skriv ut din biljett till mässan »
Entrén till mässan är kostnadsfri för alla besökare som använder ovanstående biljett.